Először jönnél?

Szeretettel várunk téged is istentiszteleteinkre és örülnénk, ha ellátogatnál hozzánk. Azért, hogy könnyebbé tegyük számodra azt, hogy egy új helyre el gyere, hadd írjuk le, hogy miként zajlik egy-egy vasárnapi alkalom nálunk.

A helyszín

Vác deákvári részén találod a Közösségi házunkat a város egyik magasan fekvő pontján, ahonnan belátni az egész várost és a Dunakanyar nagy részét.

 Ha autóval érkezel a városba, akkor érdemes a M2-ről a 42 km-nél lehajtani, majd Deákvár központja felé haladni. A Gombási útról a Cserhát utcára lekanyarodva találod az épületet az utca végén. Az épület előtt találhatsz parkoló helyet. Ha vonattal vagy busszal érkezel Vácra, akkor közel 20 perces séta után érhetsz el hozzánk.

Az istentisztelet előtt

Bár vasárnap az istentisztelet 10 órakor kezdődik, javasoljuk, hogy érkezz kicsit korábban, hogy a kezdés előtt körül nézhess és megismerkedhessünk. Az épület már 9:30-tól nyitva áll, és szívesen látunk egy teára, kávéra.

Nyugodtan jöhetsz hétköznapi, kényelmes viseletben. Látni fogod, hogy nem támasztunk elvárásokat az öltözködésre vonatkozóan. Mindenkit szívesen látunk.

A gyülekezetben minden korosztály képviselteti magát: idősek, középkorúak, fiatalok, és sok-sok gyermek. Szóval, biztosan megtalálod majd a magad társaságát.

Alkalom

Az istentisztelet elején bejelentésekkel kezdünk, majd fiatalos dicsőítő dalokat éneklünk hangszeres kísérettel (5-6 dal). Dicsőítés közben lehetőséged nyílik úrvacsorát venni a közösségi helyiség bejáratánál elhelyezett asztalról. Nálunk nincs tagság, tehát, ha magad hívő kereszténynek vallod, akkor nyugodtan vegyed a kenyeret, és a szőlő levét megemlékezve az Úr kereszthaláláról.

Ezt követi a tanítás. A Golgota gyülekezetekben mindenütt egy-egy bibliai könyvet tanítanak végig hétről-hétre folytatólagosan. Ennek az előnye, hogy nem néhány kiragadott kedvenc témával foglalkozunk újra és újra, hanem az egész Bibliát tanulmányozzuk, attól függetlenül, milyen téma következik.

A tanítások hétköznapi nyelvezetűek, gyakorlatiasak, és azok számára is érthetőek, akik csak most ismerkednek a Bibliával. Egy-egy tanítás hossza kb. 40 perc. A legutóbbi tanításokat megtalálod a főoldalon.

Az alkalom tehát 11:30 körül véget szokott érni, de általában nem siet senki haza, hanem – ha tehetjük – maradunk beszélgetni, közösségben lenni, akár imát kérni.

Ha szeretnél többet tudni a heti alkalmainkról, bejelentésekről, eseményekről, akkor kérlek iratkozz fel a hírlevéllistánkra.

Az adakozás nálunk nem az istentisztelet része, hanem egyszerűen a közösségi teremben elhelyezett perselybe adhat bárki, aki szeretne. Ez vendégeink felé nem (sem) elvárás.

Gyerekekkel jönnél?

A dicsőítés után a 4-14 éven aluli gyerekeknek külön foglalkozás kezdődik 3 korcsoportra bontva az épület erre kialakított helyiségeiben. Ha igénybe szeretnéd ezt venni, akkor célszerű tájékozódni az alkalom előtt a helyszínekről.

Babás anyukákat az emeleten kialakított helyiségben várjuk, ahol sok játékot, kényelmes ülőhelyet biztosítunk, illetve az istentiszteleti alkalom is követhető kép és hang formájában.

Maradt még kérdésed?

Írj az info@golgotavac.hu címre, válaszolunk!

Milyen ez a gyülekezet?

Mindenki felé nyitott, baráti hangulatú társaságnak ismerjük magunkat, akik szeretjük az Urat és szeretjük az embereket.

Istentiszteleteinket vasárnap tartjuk 10 órától, de a hét majdnem minden napjára esik valamilyen alkalom. Ezekről bővebben itt olvashatsz.

Ha kíváncsi vagy, miben hiszünk, olvasd el a hitvallásunkat.