Gyermekszolgálat

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, mert ilyeneké az Isten országa

 Jézus mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.” Mt 19: 14

Ezért mi is fontosnak tartjuk, hogy a gyülekezetben felnövő és a közösség jövőjét jelentő gyermekek közelebb kerülhessenek Istenhez az Istentiszteleten – a nekik megfelelő nyelvezettel és az ő életük örömeihez és nehézségeihez igazodva. Így a vasárnapi gyülekezeti alkalmak alatt vasárnapi iskolás foglalkozást tartunk számukra.

A megérkezés után általában a gyermekek részt vesznek a dicsőítésben az egész gyülekezettel a nagyteremben, majd a gyerekeket korosztályonként három csoportra osztjuk: 3-tól 5-ig, 6-tól 8-ig és 9-től 12-ig év korosztályok. Minden csoport tanul egy bibliai történeten keresztül Istenről, és foglalkozás alatt különféle játékokkal mélyítjük el az aznap tanultakat, vagy más bibliai alapigazságokat. Havonta egyszer közös kézműves foglalkozásra kerül sor, ekkor valamilyen bibliai témájú alkotást készíthetnek a gyermekek.

Mivel fontosnak tartjuk azt, hogy a gyermekek is szerves részei a gyülekezetnek és Isten munkájának közöttünk, ezért minden hónapban egyszer – általában a hónap első vasárnapján – minden gyermek együtt tanul Istenről a lelkipásztorunk vezetésével, továbbá minden hónap ötödik vasárnapján (már ha adódik ilyen) a gyermekek 6 éves kor felett elejétől végig részt vesznek a vasárnapi istentiszteleten.

Vágyunk és célunk, hogy öntsük a gyermekekbe azokat az igazságokat, amiket megismertünk az Úrban és felneveljünk egy istenfélő nemzedéket Istennek.

Gyermekszolgálat vezetője: Gémes Sára és Kálmánchelyi Kriszta